top of page
  • Yazarın fotoğrafıBrainflex Academy

Çocukların yaz kampına katılmasının 6 önemli nedeni. 4, 5 ve 6

Güncelleme tarihi: 28 Oca 2022

4. Güven ve benlik saygısını arttırmak


Kamp, çocukların yeni görev ve faaliyetlerle tanıştıkları, aşina olamadıkları bir ortamdır. Kampçılar kendi alanlarının dışına çıkmaya ve yetenek performansları, eğlenceli parkurlar veya farklı matematiksel oyunlara katılmaya teşvik edilir. Akranlarının ve kamp liderlerinin destekleyici bir ortamında, denemenin ve başarısız olmanın uygun olduğunu öğrenirler ve her başarı ile güvenleri ve inançları büyür.


Bu yeni deneyim, dayanıklılık ve benlik saygısını sadece kamptaki faaliyetlere değil, okulda ve ev yaşamında da daha önce kendine az inançları olan çocuklarada büyük değişim göstermektedir.


5. Liderlik becerilerini geliştirmek


Kamptaki liderlik, yaz kampının daha az yetişkin güdümlü dünyasında olduğu gibi, birçok şekilde öğrenilebilir; çocuklar, ister gruplarıyla ister etkinlikler sırasında veya boş zamanlarında, sosyal gruplarındaki faaliyetleri tamamlamak zorundadır. Kampçılar, bir faaliyette bulunmak ve işbirliği yapmak için birbirlerine güvenir ve bu süreçte o grupta bir ses duymayı öğrenir ve onları iyi lider yapan beceri ve nitelikleri keşfederler.


Kamptaki çocuklara, genç bir kampçının yolunu bulmasına yardım ediyor olsun, ister bir aktivite ile mücadele eden, ikinci dilde talimatları anlamakla mücadele eden veya odalarını sorulmadan temizleyen olsun, inisiyatif almayı öğrenme fırsatları verilir.


6. 'Dünya görüşlerini' geliştirmek


Özellikle yurtiçi kampımızda, çocuklar okulda veya evde normal sosyal çevreleri dışında, genellikle farklı şehirlerden veya ülkelerden olan ve hatta farklı bir dil konuşabilen arkadaşlarla tanışacak ve arkadaşlıklar kuracaklardır. Bu, dünya görüşlerini genişletmeye yardımcı olacak ve çocukların açık fikirli olmalarına yardımcı olur ve ayrıca başka türlü maruz kalmadıkları diğer kültürlere ilgi ve ilk elden bilgi edinir.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page