top of page
  • Yazarın fotoğrafıBrainflex Academy

Çocukların yaz kampına katılmasının 6 önemli nedeni. (ilk 3 neden)

Yaz tatilleri, çocuklarımız ve gençlerimizi eğlendirmekten ibaret değildir bunun yanında bir çok farklı kazanımları vardır, bu nedenle yaz kampının dünyadaki birçok aile için popüler bir seçim haline gelmesi şaşırtıcı değildir. Amerikan Kamp Derneği'ne göre, 11 milyondan fazla çocuk ve yetişkin yaz boyunca sadece Amerika'da kamplara katılıyor! Fakat maalesef bu sayı Türkiye'de daha az.


Kamplar sadece yaz eğlencesinin uygun bir biçimi midir? Yoksa kamp deneyiminin çocuğunuza sunabileceği şeylerin arkasında daha farklı kazınımlar yatıyor mu?


10 yılı aşkın bir süredir kendi kampımızı işlettikten sonra, yaz kampının çocuklar ve gençler için sağladığı bazı büyük faydaları gördük. Çocukların okulda olması gerektiği gibi oynamaları ve eğlenmeleri, ayrıca yeni beceriler ve hatta yeni bir konu öğrenmeleri için bir fırsat sunmaktadır. Yaz kampı da, çocukları bu süreçte eğlendirir ve birçok faydalı eğitime öncülük eder. En iyi yanı, çocukların katıldıktan sonra tekrar kampa gitmek istedikleri, çünkü eğlenceli ve olumlu dönütler kazanmasıdır.


Çocuğunuzu kampa göndermek için en önemli 6 neden:


1. Sosyal becerileri geliştirmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak


Yürüttüğümüz her kampta, kamp sırasında kampçılar ile öğretmenler arasında kurulan dostluklar ve bağlantılar, bu kampların en etkileyici anılarından bazıları olmuştur. Kampın son gününde, çocukların genellikle yeni arkadaşlara veda ederek gözyaşları içinde olduğu bu duyguyu ve arkadaşlık bağını


Kamp, çocukların yeni bir grup insanla sosyal becerilerde 'hızlandırılmış kurs' alabildikleri, okuldan uzak, kendine özgü bir ortamdır. Kanada Yaz Kampı Araştırma projesi, kampın çocukların duyguları tanımayı, anlamayı ve yönetmeyi içeren ve gelecekteki başarının önemli bir bileşeni olan duygusal zekasını önemli ölçüde geliştirdiğini göstermiştir.


2. Aktif olma ve açık havada yaşam tarzı


Bugünün ebeveynleri için çocukluğun en zorlayıcı yönlerinden biri çocukları aktif ve sağlıklı tutmaktır. Özellikle kentsel alanlarda çocukların aktif ve açık havada kalması her zamankinden daha zordur.


Genellikle İsviçre'nin Verbier şehrinde kırsal ortamlarda çocuklar akranlarıyla açık havada ve doğal, dünyayı güvenle keşfetmektedirler. Hepsi kamp liderlerinin rehberliğinde. Fiziksel aktivitenin yoğunlukta olduğu ve genellikle eğlence ve oyun şeklindedir. Çocuklara farkında olmadan bile aktif bir yaşam tarzı öğretilir. Artan fiziksel yoğunluk nedeni ile sağlıklı bir vücut ağırlığı da dahil olmak üzere sayısız sağlık yararıyla, çocuklar daha iyi konsantre olabilir, okulda daha başarılı olabilir ve daha az davranış problemine vesile olur.


3. Teknolojiden uzak durma


Çocuklarımız eğlence ve okul çalışması teknolojisine her zamankinden daha fazla güveniyor ve kampa gelen hemen hemen her çocuğun bir iPad, iPhone, iPod veya dizüstü bilgisayarı var ve evde daha birçoğu boş zamanlarında TV seyretmek veya video oyunları oynamak için saatler harcamaktadır. Teknolojinin büyük faydaları olsa da, onsuz biraz zaman harcamak çok önemlidir, ancak çocukları buna ikna etmek genellikle zor olabilir!


Kampta, çocukların cep telefonlarına ve diğer cihazlarına boş zamanlarında yalnızca sınırlı erişime izin verilir, bu da etkinliklerle tamamen, ilgilenebilecekleri ve dijital dünyadan gerçekten 'kapanabilecekleri' anlamına gelir. Teknolojilerinden uzak olabileceğini, akranlarıyla eğlenebileceğini ve etkileşime geçebileceğini öğrenmek, çocukların video oyunlarının ötesinde bir dünya olduğunu fark etmelerine yardımcı olur ve aktif olmaya, yeni hobilerine devam etmeye ve geri döndüklerinde kanepeden inmelerine yardımcı olur :) .





114 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page